keskiviikko 1. helmikuuta 2017

OOTKO VIRTUAALIMÖRKÖ ?

Heippa, täällä kirjottaa elämäänsä kyllästynyt. Tai ei niinkään elämäänsä kyllästynyt vaan elämään kyllästynyt. Ihan yleisesti ottaen tähän nykyelämään ja elämiseen. Tulee valitettua ihan pienistäki asioista ja oltua ihmisiin yhteyksissä vaan puhelimen kautta. Tajusin etten oo pitkään aikaan nähny mun kavereita. Niitä kenen kans hengattiin joskus ala-asteella ja yläasteella keskustassa tai jonku kotona. Juteltiin syntyjä syviä ja parannettiin maailmaa. Mihin tää kaikki on yhtäkkiä menny? 




Johtuuko se siitä että me käydään koulua eikä oo siks aikaa? Voiko opinnot pelkästään viedä nii paljo aikaa ettei kerkee nähä kavereita? Viekö sitä aikaa joku muukin ku työt ja koulu?



Mää sanoisin että suurimman osan ajasta varsinki nuorilla vie puhelin ja sosiaalinen media. Tai mulla ainaki vie. Rupesin kaipaamaan oikeeta sosiaalista kanssakäymistä. Millon viimeksi oon lähteny asiasta tehden kaverille viettämään iltaa tai kahville? Vastaus on, että en ees muista, ehkä syksyllä? 




Toivon, että joku muukin voi samaistua tähän: Heräät aamulla, katot puhelinta ihan ensimmäisenä. Selaat kaikki somet läpi ja vastaat illalla, yöllä ja aamulla tulleisiin GN- ja GM snäppeihin (lyhenteet sanoista good night ja good morning). 

Koulupäivän aikana selaat  jopa kymmeniä kertoja Instagramin, Snapchatin, Whatsapin, Youtuben ja ehkä Facebookinki läpi, ettet vaan missaa yhtäkään julkaisua. Tuut koulusta ja istahat sohvalle tai sängylle  (tai jopa lattialle) ja selaat vielä ainakin kerran nuo yllä mainitut somet läpi. Haet välipalaa ja samalla ku syöt, snäppäilet kavereille tai jopa sellasille ketä et välttämättä edes tunne. 

Mietit, pitäiskö käydä lenkillä ja katot ikkunasta ulos ku aurinko paistaa, mutta et vaan yksinkertasesti jaksa nousta. Otat koulukirjat esiin ja alat lukemaan seuraavana päivänä olevaan kokeeseen, mutta Hilkka laittaaki viestiä snäpissä. Ja sitte ku katot seuraavan kerran kelloa, se onki jo niin paljo että on iltapalan aika etkä oo saanu luettua oikeestaan yhtään.


Iltatoimien jälkeen meet omaan sänkyyn, selaat taas kerran kaikki somet läpi ja helposti ja huomaamatta vierähtää parikin tuntia. Havahut siihen ku unihiekka alkaa kutittaan silmien pohjalla ja laitat kaikille "striikeille" (älä huoli, ei sun tarvikkaan ymmärtää mitä se tarkottaa) GN ja alat nukkumaan.

Ja hei, ei mun päivät aina oo tällasia, joskus vaan! 



Älkää jääkö sisälle kurkisteleen sälekaihtimien välistä ku naapuri vie roskat, vaan ottakaa taukoa somesta ja olkaa teiän oikeiden kavereiden kans muutenki ku puhelimen välityksellä!


- Iida 

1 kommentti: