maanantai 8. toukokuuta 2017

8.5.2017

Istun bussissa ja mietin että miks pitää olla näin tyhmä? Miks käytän ajan kaikkeen sika turhanpäiväseen? Kävin keskustassa pyörimässä parituntia ja ostin kaks paitaa kirpparilta. Taas hurahti yks vitonen pois tililtä. Sit ostin suklaalevyn ja taas hurahti 2,35€ tililtä. Silleen ne säästöt hupenee aika reipasta tahtia ku vaa ostelee kaikkee mitä ei ees oikeesti tarvi. Säilyis hengissä ihan helposti ilman suklaata tai uutta t-paitaa. 




Viime viikolla mulla oli vähän vaatepulaa ku olin melkee koko viikon asuntolalla enkä ollu hoksannu ottaa puhtaita vaatteita mukaan. Sillon sit tajusin että kui tärkeetä on se että voit ottaa kaapista puhtaat ja sopivat vaatteet päälle joka aamu. Ku joillaki ei oo ku ehkä yks vaatekappale. Jotku elää koko elämänsä ilman kenkiä.

Miks raha on nii tärkeetä ihmisille? Miks raha saa ihmiset pahalle tuulelle ja sotimaan? Miks pitää saada aina vielä vähän enemmän? Miks ei voi olla tyytyväinen siihen mitä saa ja mitä omistaa? Ihminen on liian outo eläin. Mistä vetoa että sullaki on kaapissa monta vaatekertaa mitkä on vaa ihan näön vuoksi. Mistä vetoa että joku tarvis niitä sun vaatteita enemmän ku sinä. Mistä vetoa että joku sua paljo heikompi ja köyhempi on tehny sen vaatteen nälissään, ilman niitä kenkiä. Se on tehny sen että se sais ruokaa elääkseen ja sit sää ostat sen sun kaappiin lojumaan. Arvosta sun vaatteita, ne pukee ja peittelee sua, lämmittää ja estää auringon polttamasta sun hartioita. Sun vaatekriisit on yks kärpäsenpaska tän maailman kriisien keskellä.






- Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti